image

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je aan voor de nieuwsbrief

Nostalgie
in een nieuw jasje

De ontwikkeling van Steenbrugge is geïnspireerd het Sallands dorp. Hier waan je je op een prettige manier terug in de tijd. Binnen Steenbrugge is op een aantal plekken ruimte gecreëerd voor karakteristieke gebouwen, de zogenoemde beelddragers. De reeds gerealiseerde beelddragers in Steenbrugge Dorp verwijzen bijvoorbeeld naar een schoolgebouw, wachtershuis of coöperatiegebouw. Het straatbeeld kenmerkt zich door gebogen straatjes, bomenrijke lanen en de groene brink. De dorpse sfeer, de groene omgeving en verschillende wandelpaden zorgen voor een geborgen gevoel. Om de gemoedelijke sfeer optimaal te kunnen waarborgen realiseren we parkeerhoven zodat het sfeervolle straatbeeld niet door blik ‘vertroebeld’ wordt.

deelplannen
in steenbrugge

Binnen Steenbrugge ontwikkelt en realiseert Van Wijnen fijne en duurzame nieuwbouwwoningen voor een brede doelgroep. Van Wijnen is betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van meer dan 300 woningen en ziet het als een mooie uitdaging om woningen te ontwikkelen en realiseren die zowel perfect aansluiten op de vraag van de toekomstige bewoners als ook de duurzaamheidsambitie van de gemeente Deventer. Alle woningen worden Bijna Energie Neutraal (BENG). Denk hierbij onder meer aan goede isolatie, zonnepanelen, gasloos, individuele warmtepomp en de toepassing van energiezuinige installaties.

De opgave voor de verdere ontwikkeling van Steenbrugge bestaat uit verschillende deelgebieden.

Achtergrong logo

Dorpshoeve
Afronding
Steenbrugge dorp

De verwachte start verkoop van het eerste deelproject Dorpshoeve staat gepland voor het najaar van 2022. Dorpshoeve heeft een natuurlijke begrenzing tegen de rand van het Sallands Bosje en de laan naar Diepenveen. Op de meest westelijke punt van Dorpshoeve verrijst straks de Don Jon. Met deze beelddrager wordt gerefereerd naar een verleden waar het gebouw betekenis had als fort en verdedigingswerk.

In Dorpshoeve woon je straks in een dorpse en informele woonomgeving. De gerealiseerde beeldkarakteristieken van Steenbrugge Dorp vormen het uitgangspunt bij het ontwerp van de woningen in Dorpshoeve. 

In totaal komen hier 50 koopwoningen: 

 • 19 koopappartementen woongebouw Don Jon. 
  Woonoppervlaktes variërend van 71 tot en met 160 m2 
 • 22 hoek- en rijwoningen
  Woonoppervlakte circa 117 tot en met 131 m2
  Perceeloppervlakte circa 127 tot en met 177 m2
 • 8 twee-onder-één kapwoningen
  Woonoppervlakte circa 161 of 178 m2
  Perceeloppervlakte ca. 282 tot en met 345 m2
 • 1 vrijstaande woning
  Woonoppervlakte circa 178 m2
  Perceeloppervlakte 386 m2

image